Magosto Miñoto en Corisca!

 

Pois ocorreúsenos que un Magosto eiquí tiña que ser divertido, así que propuxémoslle  a Natalia facer unha andaina, unha cata e para rematar; o Magosto. 

Ela respondeu: Ímolo pasar de medo! (resposta creada por IA 😊) 


Para que non a coñeza, Bodega Corisca, é unha productora de albariño ecolóxico situda en Baldráns, Tui. Ollo que só hai dúas en toda a DO Rias Baixas e hai mais de 170!!
Con 2 hectáreas na bodega e outras 2 nunha casa familiar pertiño. 
 
Natalia e unha boa amiga que nos soporta bastante a miudo. De feito, xa celebramos na adega un Rock no Alboio. O primeiro!



Ademáis do viño de Corisca tamén presentamos viños de outras adegas da zona: La Val, María Bargiela, Angel Sequeiros e The Bargiela Bienati Winery:


Tres concertazos e algo de comida para aguantar o día. A resposta de público foi bastante boa:


E onde estaba o escenario hoxe imos facer...


Onde houbo Rockandroll, eiquí da man dos nosos queridos The Bo Derek´s...


Pasaremos a lume, castañas, panderetas e cantos!


Pouco se ven as nosas socias Pandereteiras 💪

Comezamos! 
Primeiro hai que montar a ruta:

Debuxei o mapa de Alemaña a ver se o noso Presi picaba e viña a camiñar con nós, pero... nin con esas! Debe seguir escribindo libros 😃

16 km e case todo camiño. O sendeiro do Caselas, do río Landres tamén, subida ao Espicho do Facho e volta para a adega. Se temos forzas nos acercamos ate o Pazo Corisca para ver o outro viñedo.

Non comenzamos moi cedo, pero a néboa inda non levantara

Debía estar esperando a que sacáramos fotos molonas.


Logo chegamos ao Muiño dos Bernárdez con nada mais e nada menos que 5 pedras de moer. Unha auténtica "factory" nos tempos!


Despois seguimos o camiño do Caselas que está moi ben coidado e resulta moi agradable.


Inda se sentían os queixidos da última pateada, esa que ía ser de 17 km e según algún telefóno, posiblemente mal calibrado, acabou sendo de 23 km 😀


E cando a fame mandou parar e o sitio o merecía...


Recuperamos forzas e quentamos un pouco ao sol


Deixamos o sitio inda mais limpo do que estaba e seguimos 😃


Moi chula a continuación do río Landres, que algún non coñecíamos. 


Komokabras; igualiño, igualiño! 😃 
Será isto unha mensaxe divina para o próximo Camiña e Cata? Vamos ate a Pobra do Caramiñal a coñecer os viños de adegaentreosrios.com ??


Merecido descanso tras a subida ao Espicho do Facho ( De onde virá ese nome tan sonoro e evocativo?)


Buscamos a adega pero non dimos con ela! Está agochada para que non a mire o mildiu 😀


Pois coma nos conta Natalia, este ano foi bo, pero os dous anteriores perdeu unha parte moi importante da produción. E moi difícil facer ecolóxico en Galicia e o mercado local parece que tampouco llo agradece... A exportación coma salvación! Teño escoitado muitas veces iso de que a parte máis difícil de facer viño e vendelo. Así que Natalia, con isto do ecolóxico, súmalle picante á ecuación 😅 
Menos mal que de vez en cando lle chega algunha alegría, como a visita fai pouco do gurú británico da crítica de viños, Tim Atkin:



Xa volo traduzo eu: 
"A Natalia está un pouquiño tola ( KomoKabra 😏)  ou é unha heroína? Para min, claramente, a segunda!"
Ven dicindo o Tim. 

Venme a cabeza a Natalia contando como se enamorou dunhas pedras e as converteu en adega. E non chegándolle con iso, propúsose facer viño ecolóxico; "coma se facía antes". Nada mais e nada menos! A avogada de profesión botouse ao monte. E a historia de amor, ou vai ti saber se tolemia, continúa! 💪 
Que non é pouco! E lle desexamos a Natalia que siga por moitos anos mais!! 


Con todo iso, este ano non lle quedou outra que facer o seu primeiro viño convencional: Miñoto.
Un viño de parcela que particularmente encontro, como dim os vecinhos; Óptimo! 
E polas reaccións dos colegas non son o único que o pensa. Porque a verdade gustou!
Tamén o Corisca! Está noutro nivel. Nos xa ben o sabíamos, e quen non o catara, o confirma. 
E de sempre, onde mais me gusta, e de largo, é na propia adega. 
Ao final, todo ese amor que botou nas pedras a algún sitio foi 😍😍



E así, entre albariños, queixos, patés, conversa e empanada de mazá fumos pasando o rato 😍😍😍


E para facer o magosto fumos buscar o viño novo...


E acabamos facendo un batonnage:


Dos modernos, claro. Nada de bastóns raros 😅
E veña que hai que facer lume e brasas...Hai, que xa o fixera a Vice 😍😍


E Jose, o experto amuesgador, tamén axudou 😎


Tamén houbo quen aportou unha tradicional técnica para manter as castañas quentes...
Por non falar das nosas Pandereteiras...


 Equipazo!!
Ao millor pasaime co de Valkirias, pero...








Comentarios

Entradas populares de este blog

SAFARI DE HISTORIAS E VIÑOS; CASTRELO, CAMBADOS

Semana Santa en Valdeorras: Bodegas Sampayolo, A Coroa e As Covas de Seadur.

Camiña e Cata Adega Pateira. Domingo 22 de Xuño